keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Kouluasu ja kahvittelua Fazerilla

Ensin asu joka minulla oli päällä viikko sitten koulussa, ei mitään kovinkaan kummoista:

Asukuva on otettu sateisen päivän päätteeksi, joten hiuspehkoni oli ehtinyt lässähtää aika lahjakkaasti. :(


Asu:
Mekko, paita, kengät, laukku: Angelic Pretty
Sukat, bunnybear: Baby, the stars shine bright

Viime viikonloppuna tapasin Maria, Mimiä ja Mimin poikaystävää Anssia. Kävimme Fazerin kahvilassa ja pyörimme eri putiikeissa Helsingin keskustassa.

Ylimakea juustopiiraani.

Rakastan uutta boleroani.

Asu:
Hame, bolero, sormus, kengät, laukku: Angelic Pretty
Sukat, avaimenperänalle, paita: Baby, the stars shine bright
Rusettipanta: Itse tehty

7 kommenttia:

 1. saako udella että mitä opiskelet tätä nykyä? :)

  VastaaPoista
 2. Toisessa kuvassa ylhäältä olet kertakaikkisen herttainen! Mikä kaunotar! Ja miten ihanasti tuon pienen laukku-nallukan värit mätsäävät asuusi. Oliko se siinä paketissa jonka sait lahjaksi Pariisin teekutsuilta? *tahtoo*

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Opiskelen Helsingin yliopistossa ja pääaineeni on ympäristömuutos - ja politiikka. :D Eli hieman arkisemmin voisi sanoa että opiskelen luonnonsuojelua yms.

  Anonyymi: Kiitos! Jepp, sieltähän se.

  VastaaPoista
 4. Moi! Satuin huomaamaan, että opiskelet ympäristömuutosta ja -politiikkaa. Itse opiskelen ympäristötiedettä ja -teknologiaa, mutta olisin enemmän kiinnostunut juuri tuosta Helsingin koulutuksesta. Voisitko kertoa, millaisia kursseja teillä on, mitä olet tykännyt jne. Kiitos!! :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Heip! :D Olen vasta ekalla vuodellani joten en ole ihan vielä perehtyny kaikkeen jännään pääaineeni tarjoamasta opetuksesta mutta yritän parhaani. :D Muutamia pakollisia kursseja ympäristömuutos ja -politiikan pääaineessa (lyhemmin pelkkä ymp) on "Tieteidenväliset lähestymistavat ympäristökysymyksissä", "Ympäristömuutokset ekosysteemeissä", "Ympäristökysymysten hallinta" ja "Ympäristöajattelu ja –argumentaatio"
  Meillä on eräs todella mukava ope jonka kurssit ovat todella meiltäavaavia!

  Kyseisessä pääaineessa yhdistellään sekä luonnontieteellistä tietoutta ympäristöongelmista sekä tarkastellaan asiaa myös yhteiskunnallisista/humanististen tieteiden näkökulmista ja aineessa painotetaan hyvin paljon poikkitieteellisyyttä. :D Toisin kuin nimi ehkä kielii, varsinaista politiikka ei opiskella pakollisena kovinkaan paljon ja emme kaikki valmistu jonkin sortin poliitikoiski. Pakollisia kursseja on melko vähän ja lukkarin saa täyttää vapaasti melkein millä tahansa kursseilla koko yliopistolta! Ympin opiskelijoilla on kaikilla hyvin erilaiset kurssivalinnat, jotkut lukevat kehitysmaatutkimusta, toiset ympäristöekonomiaa, toiset taas bilsaa tai filosofiaa. Pientä rajausta on toki, muutama kurssi kemiaa/fysiikkaa pitäisi olla suoritettuna sekä tietyn opintopistemäärän verran sekä luonnontieteellisiä että humanistisia tieteitä, mutta nämä kriteerit tulevat kyllä täytettyä helposti. :D

  Olen viihtynyt hyvin koska ympäristökysymykset ovat lähellä sydäntäni ja olen saanut paljon ideoita ja välineitä oman ympäristönäkemykseni tarkentamiseksi ja ympäristöongelmien ennaltaehkäisemiseksi. Minua miellyttää hyvin paljon ympin vapaus, se että saa rakentaa aivan mieleisensä lukkarin ja sillä tavalla erikoistua itseään kiinnostavalla tietohaaralla.

  Voisin jutella tästä vielä ummet ja lammet, toivottavasti tämä ei nyt ollut liian sekavaa ja kysy toki jos jokin jäi epäselväksi!. XD

  VastaaPoista
 6. Kiitos, tämä selvensi kyllä ajatuksia! Olinkin juuri miettinyt tuota politiikan määrää, ja kuvauksesi kuulostaa hyvältä. Ehkäpä haen sitten keväällä sinne Helsingin suuntaan :) Millaiset pääsykokeet olivat?

  VastaaPoista
 7. Anonyymi: Pääsykoe on sama kuin biologian pääaineeseen, eli lukion 5 kurssin biologia riittää perustaksi. Koe on vähän kuin bilsan ylppärikoe (vähemmän tehtäviä tosin!). XD Kannattaa lukea huolellisesti koska pieneen vastausruutuun pitäisi saada ahdettua aika paljon tietoa. Onnea hakuun! :D

  VastaaPoista